TOEPASSINGEN

HomeTOEPASSINGEN

Toepassingen

Droogijs is een veelzijdig koelmiddel dat wordt gebruikt in zowel de voedingssector als in andere takken van de industrie. Het heeft veel toepassingen aangezien het producten snel koelt, het eenvoudig doseerbaar is en er geen extra investeringen nodig zijn. Het enige wat u als gebruiker hoeft te doen om te koelen, is een schep droogijs toevoegen.

Droogijs is de vaste vorm van koolstofdioxide. Het bevat geen water en heeft nauwelijks invloed op producten waarmee het in aanraking komt. Droogijs sublimeert en laat geen resten achter.

Droogijs wordt veel gebruikt in combinatie met professionele verwerkingsmachines waaronder: deegkneders, vleescutters en mengers. Hierdoor blijven uw producten tijdens de het proces op de juiste temperatuur.

Ook tijdens het interne transport biedt droogijs een uitkomst. Het voorkomt dat de temperatuur van tussenproducten, zoals vis en lever, niet te hoog oploopt.

Bij reinigingswerkzaamheden is droogijs-stralen een effectieve methode. Mallen, vormdelen en apparatuur kunnen worden schoongemaakt zonder dat er water wordt gebruikt of schadelijke oplosmiddelen. Ook voor zwaardere klussen is de methode veilig en milieuvriendelijk.

Hieronder staan de belangrijkste voordelen van droogijs als koelmiddel nog eens op een rijtje:

  1. Eenvoudig te mengen in voedingsmiddelen
  2. Geen investeringen nodig om te kunnen koelen
  3. Eenvoudig te doseren
  4. Er komt geen water aan te pas dus de receptuur wordt niet aangetast

Afhankelijk van de toepassing kunnen onze specialisten u adviseren welk type droogijs het meest geschikt is:

 

  • Temperatuursbeheersing tijdens productie/ mengprocessen

Tijdens het bereiden van bepaalde producten kunt u problemen krijgen met de temperatuur daarvan. U moet zich aan de temperatuurregels houden, maar dit kan moeilijk zijn als u bijvoorbeeld deeg moet kneden of iets moet mengen. Deze handelingen kunnen ertoe leiden dat de temperatuur stijgt. Droogijs biedt een uitkomst omdat het met het product gemengd kan worden zonder invloed te hebben op de samenstelling van het eindproduct. Hierdoor blijft tijdens de bereiding alles netjes op temperatuur en smaakt alles even lekker. Droogijs is eenvoudig te doseren en te gebruiken in uw kneders, mengers en cutters. Aangezien het droogijs in direct contact komt met voedingsmiddelen, is voedselveiligheid zeer belangrijk. Het droogijs van ICS is voorzien van het FSSC22000 voedselveiligheidscertificaat.

Koeling bij intern transport. Tijdens het interne transport biedt droogijs een uitkomst. Het voorkomt dat de temperatuur van tussenproducten, zoals vis en lever, niet te hoog oploopt. Deze toepassing wordt gebruikt in slachthuizen, waar orgaanvlees wordt koel gehouden door middel van droogijs. Op deze manier gaat er geen stukje vlees verloren en wordt er geen stroom verspild. Droogijs is ook geschikt voor gebruik op plaatsen waar er geen elektriciteit is, maar er wel voedsel koel moet worden gehouden.

  • Droogijsstralen / reinigen

Bij schoonmaakwerkzaamheden biedt droogijs eveneens uitkomst, omdat het een milieuvriendelijke, droge en makkelijk toepasbare reinigingsmethode is. Het droogijs vervliegt en de vervuiling kan worden afgevoerd. De droogijs-straalpellets, ook wel granulaat genoemd, worden via een droogijs-straalmachine met hoge snelheid op het te reinigen oppervlak gespoten, waardoor het vuil loskomt van het oppervlak. Er komen geen chemische reinigingsmiddelen aan te pas. (zie reiniging) Droogijsstralen / reinigen wordt zeer veel toegepast in de voedingssector. Ook hier is ons droogijs met FSSC22000 certificaat van zeer groot belang.

  • Temperatuursbeheersing tijdens transport van voedings- en farmaceutische producten
  • Koudkrimpen van metaal
  • Creëren van rookeffect
color
https://icsdryice.com/wp-content/themes/flash-installable/
https://icsdryice.com/
/home/icsdryice/build-master/releases/1/public/
#0183d1
style1
scroll
Berichten laden...
#212121
none
loading
#212121
Sort Gallery
on
off
off
on
off